Disfunctionerende werknemers

Bij het aannemen van werknemers loopt men altijd het risico dat de betreffende werknemer achteraf toch niet zo geschikt leek voor de geboden functie. Andere factoren kunnen er voor zorgen dat een goed functionerende werknemer gaat disfunctioneren.

Het is in dit soort situaties van belang dat u goed op de hoogte bent van de juridische procedures waar u als werkgever aan gebonden bent. In eerste instantie is het van belang om te zien of de mogelijkheid bestaat dat de werknemer (weer) gaat functioneren naar behoren. Als dit zo is, dan kan er voor de werkgever en werknemer hier een kans liggen. Als dit niet zo is, dan is het van belang juridische procedures goed te doorlopen.

Wij kunnen op dit gebied het volgende voor u betekenen:

  • Advisering;
  • Dossieropbouw;
  • Overleg met betrokkenen;
  • Opstellen van juridische documenten;
  • Begeleiding en ondersteuning in de verplichte procedures;
  • Juridische vertegenwoordiging tot aan eventueel de rechter.

Onvoldoende aandacht op dit gebied kan ertoe leiden dat zowel u als de disfunctionerende werknemer behoorlijk wat (financiƫle) schade oplopen. Als ondernemer kan de schade hiervan aanzienlijk zijn. Zo kan u als werkgever een behoorlijke boete krijgen van het UWV als u niet aan de eisen voldoet die de wet stelt aan u als werkgever. Daarnaast kan het niet of onvoldoende opbouwen van dossier bijvoorbeeld uw positie behoorlijk verzwakken in het geval van een juridische procedure. Daarnaast liggen er zoals aangegeven voor u kansen die ertoe kunnen leiden dat uw werknemer weer goed gaat functioneren.

Advies nodig?

Er zijn verschillende gebieden waarop wij u bij kunnen staan als Trias Rechtshulp.