Onbetaalde rekeningen

Over het algemeen zullen uw klanten en relaties hun financiƫle verplichtingen nakomen. Het komt echter regelmatig voor dat dit niet gebeurd. In een groot deel van de gevallen zal een verzoek of herhaald verzoek dan uiteindelijk leiden tot betaling van de openstaande rekening.

In sommige gevallen waarin betaling dan nog uitblijft, heeft u geen andere keuze dan een juridische procedure in gang te zetten om toch de rekening die u nog open heeft staan, betaald te krijgen. Het niet zelf hoeven doorlopen van deze procedure kan u een hoop tijd en irritatie schelen. Daarnaast kunt u zich concentreren op andere werkzaamheden.

Op dit gebied kunnen wij het volgende voor u betekenen:

  • Informele benadering van degene die moet betalen;
  • Aanschrijvingen;
  • Vormgeven van een interne procedure tot invordering;
  • Begeleiding en uitvoering van de juridische procedure;

Het onbetaald blijven van uw rekeningen kan indien hier geen aandacht voor is een aanzienlijke schadepost gaan vormen. Terwijl als u de procedure voor het invorderen van uw rekeningen op een goede manier hebt ingericht, rekeningen weliswaar later worden betaald, maar betalingen wel volgen. Deze procedure bestaat uit termijnen en standaarddocumenten die u via een systeem op een eenvoudige manier vorm kunt geven zodat u vanzelf op het punt komt waarop een vordering naar de rechter gaat.

Advies nodig?

Er zijn verschillende gebieden waarop wij u bij kunnen staan als Trias Rechtshulp.