Ontslag

Als werknemer kunt u jaren op een prettige manier voor uw werkgever werkzaam zijn. Er kunnen echter factoren zijn waardoor dit veranderd. Het kan uw werkgever financieel minder voor de wind gaan, er kan sprake zijn een overname of fusie of van een reorganisatie.

Daarnaast kunnen er door allerlei ook andere redenen arbeidsconflicten ontstaan. Als u met een situatie wordt geconfronteerd waarin het duidelijk is dat uw werkgever zonder u verder wilt, dan zijn uw rechten wettelijk beschermd.

Op dit gebied kunnen wij het volgende voor u betekenen:

  • Overleg met uw werkgever;
  • Onderhandeling met uw werkgever;
  • Het voeren van juridische procedures.

De genoemde wettelijke bescherming bestaat uit een vergoeding die gerelateerd is aan bepaalde factoren die wettelijk zijn vastgelegd. Voor een ander belangrijk deel hangt het dossier af van wat de werkgever heeft opgebouwd. Als u jarenlang goed heeft gefunctioneerd, zal dit een andere positie opleveren dan dat u bijvoorbeeld nog niet zo lang in dienst bent. Deze omstandigheden kunnen voor u zo gunstig zijn dat er bovenop de wettelijke vergoeding nog een aanzienlijke vergoeding te krijgen is. Daarnaast heeft u als werknemer er ook recht op dat uw werkgever de juiste procedure volgt voor uw ontslag. Binnen deze procedure bestaan voor de werkgever verplichtingen om zich in te spannen om u naar ander werk te begeleiden. Als de werkgever hier onvoldoende aan voldoet, kan hij hiervoor worden beboet.

Advies nodig?

Er zijn verschillende gebieden waarop wij u bij kunnen staan als Trias Rechtshulp.